Dotty or Die

Dotty sjunger för kråkorna. De kanske inte lyssnar. Men det spelar ingen roll för Dotty sjunger om VÄLDIGT viktiga saker. Som rynkgrejer. Och godhet. Dotty or die!

7 nackdelar med minimalism

Publicerad 2017-08-11 00:48:04 i Allmänt,

Ok. Min man har skrivit ett inlägg om minimalismens fördelar. Skitbra. Läs. Länk nedan. Men baksidan av hela den här grejen? Jo...


1. Du bestämmer dig för att downsizea. För du inser att du har sjukt mycket prylar som släpas med i flytt efter flytt utan att du någonsin ens packar upp dem. Skåp och lådor som du undviker att öppna för att du inte vill att de ska kräkas över dig. Problem: Var fan ska man ens börja? Hej ångest!

2. Du bestämmer dig för att börja med garderoben. Problem: Du ändrar dig, eftersom du är en osäker och ambivalent person det är nog bättre att börja med den lilla kaosskålen på skänken/köksbänken/hallbordet. Du tömmer ut skålens innehåll på skänken/köksbänken/hallbordet men det är så mycket skräp och plock och mynt som inte längre är giltiga. Så. Du går tillbaka till garderoben. Du tömmer garderobens innehåll över sängen. Passar den här? Måste prova. Måste prova den med. Hur mycket har jag lagt på mig egentligen? Vad är det för fel med den här spegeln? Hej psykiskjagmisshandel!

3. Ok skärpning. Det är kanske bättre att börja med köksskåpen? Den där naggade tallriken är inte så fin längre. Vasen från faster Margit. Varför har jag 32 udda dricksglas? Måste åka till IKEA. Ringer syrran.

- Vill du ha tillbaka den där mixerstaven jag lånade av dig för femton år sen?

- Mamma!

- Vänta lite, hjärtat, mamma pratar i telefon...

- MAMMAAA! Jag är törstig. 

- Nej, inte nu...

- Men mamma jag är TÖRSTIG NUUU!

- DU FÅR FAN VÄNTA TILLS JAG PRATAT KLART OCH VARIT PÅ IKEA OCH KÖPT NYA GLAS!

Hej dåligmammadåligtsamvete!

4. När du packat in mixerstaven för att skicka den på posten känns det som att du verkligen gjort skillnad. Du har tagit ett stort och viktigt beslut. Du ser dig omkring. Varenda jäkla kökspryl ligger utslängd på golvet, kläder i högar genom hela huset. Någonstans på vägen har du dessutom börjat tömma städskåpet för det är typ ett köksskåp och nu snubblar du över dammsugaren, trampar på katten och välter ut kaffet över datorn. Hej kaos!

5. När du fått undan i köket är du så trött (det har tagit en vecka) att du inte ens orkar sortera skiten utan slänger ALLT som ska ut i hushållssoporna, inklusive förbrukade batterier och rengöringsmedel. Hej miljöförstöring!

6. Du är envis. Du ger dig inte. Du kämpar på. Skåp för skåp, rum för rum, pryl för pryl. Du känner hur sinnet befrias, de visuella intrycken minskar och du kan koncentrera dig mycket bättre på att kasta bort din tid genom att slösurfa på mobilen. Alternativt däcka på soffan av fysisk och psykisk utmattning. Hej hjärntrötthet!

7. Sist men inte minst. Du är äntligen färdig, du känner att du har skalat av din tillvaro till den perfekta vilsamma miljö som du sett framför dig i din minimalistiska funktion. Då fyller du år. Får presenter. För ANDRA tycker att du ska ha det och det. Mormor kommer släpande på en TV för det är ju så synd om barnen. Du får snart slut på ursäkter till varför du inte kan ta emot det och det och du börjar ställa in födelsedagar och bäva ännu mer inför julen. Snart är du socialt isolerad och utstött. Hej ensamhet!

Nej men allvarligt. Läs älsklingens inlägg i stället. ⬇️

Pusspåer

7 fördelar med minimalism

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela